Παγκόσμια Δράση “Shine a Light On Celiac”

Για τους πάσχοντες από Κοιλιοκάκη και τους Συλλόγους που τους εκπροσωπούν, ο μήνας Μάιος είναι παγκόσμια αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση όλων των κοινωνιών για την Νόσο, ενώ επίσης η 16η Μαΐου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Κοιλιοκάκης. Κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια όλου του μήνα, αλλά και ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας, πραγματοποιούνται δράσεις και εκδηλώσεις αφιερωμένες στη Νόσο.

Η Εστία της Κοιλιοκάκης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Κοιλιοκάκης που είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων Κοιλιοκάκης – AOECS (Association of European Coeliac Societies), πέραν των δράσεων που προγραμματίζει κάθε χρόνο σε τοπικό επίπεδο, συμμετέχει και στις αντίστοιχες δράσεις που γίνονται στο εξωτερικό για την ευαισθητοποίηση στα θέματα της νόσου.

Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Πανευρωπαϊκού Συλλόγου (AOECS), συμμετέχοντας ενεργά στην καμπάνια Shine a Light on Celiac Disease που ξεκίνησε από το Celiac Disease Foundation της Αμερικής και συνεχίζεται σε όλη την Ευρώπη. Καθ’ όλη τη διάρκεια του μηνός Μαΐου, ως παγκόσμιο μήνα αφιερωμένο στην ευαισθητοποίηση για την Κοιλιοκάκη, σημαντικά κτίρια και μνημεία σε όλο τον κόσμο φωτίζονται μπλε.

Έτσι λοιπόν, με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας, τη στήριξη των τοπικών αρχών και τη συμμετοχή των πολιτών, στις 22 και 23 Μαΐου φωταγωγούνται μπλε τα κτήρια της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δημαρχείου Ιωαννιτών, καθώς και της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης.


 

Παγκόσμια Δράση “Shine a Light On Celiac”
Facebook
YouTube