Ραβανί
ΡΑΒΑΝΙ (από Χριστίνα Καλαμπόκη)

Υλικά

  • 12 αυγά
  • 280 γρ. ζάχαρη
  • 280 γρ. πολέντα χ.γλ.
  • 140 γρ. φαρίνα κόκκινη χ.γλ.
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ χ.γλ.
  • 4 βανίλιες (ή φυσική βανίλια)

Για το σιρόπι

  • 3 ποτήρια νερού ζάχαρη
  • 2½ ποτήρια νερό
  • 6 κουτ. σούπας βούτυρο
  • φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη πολύ καλά (για αρκετή ώρα να γίνει σαν κρέμα). Προσθέτουμε τις βανίλιες. Ανακατεύουμε το μπέικιν στο αλεύρι και το ενσωματώνουμε απαλά στο μείγμα. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο μεγάλο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου.

Δοκιμάζουμε με μία οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε. Αφήνουμε το γλυκό να γίνει χλιαρό.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και την φλούδα λεμονιού για 5 λεπτά (μετράμε από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός). Στο τέλος προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το βούτυρο. Σιροπιάζουμε λίγο λίγο το γλυκό και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε σε κομμάτια.

Facebook
YouTube