Εκδρομή σε Μπάρι & Αλμπέρομπελο, Ιταλία

Η Εστία της Κοιλιοκάκης, σε συνεργασία με τον ταξιδιωτικό γραφείο GoFun, διοργανώνει 4ήμερη gluten-free εκδρομή στο Μπάρι και το Αλμπέρομπελο της Ιταλίας για τα μέλη και τους φίλους μας. Θα αναχωρήσουμε από τα Ιωάννινα την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου και θα επιστρέψουμε νωρίς το πρωί της Τρίτης 15 Νοεμβρίου.

Τιμή: 233€/άτομο
παιδιά έως 16 ετών: 203€
παιδιά έως 4 ετών: 153€

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας!

Δηλώσεις συμμετοχής έως 2/11 στα τηλέφωνα
του πρακτορείου
2651-310302 & 693-7040732.

Η τιμη περιλαμβάνει:

 • Πούλμαν μαζί μας όλες τις ημέρες
 • Εισιτήριο πλοίου Ηγουμενιτσα-Μπάρι-Ηγουμενιτσα σε καμπίνα ΑΒ 4 (τετράκλινη)
 • Ξενοδοχείο 4* Αστέρων
 • Πρωινό στο ξενοδοχείο χωρίς γλουτένη
 • Check point στις πόλεις
 • Έμπειρος οδηγος γραφείου
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης & Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

ΔΕΝ περιλαμβάνει:

 • Δημοτικο φόρο στο ξενοδοχείο (περίπου 3 ευρώ κατ άτομο )
 • Εισόδους σε μουσεία

Παρακαλείστε όλοι όσοι έχετε δηλώσει συμμετοχή στην εκδρομή στην Ιταλία να καταθέσετε μέχρι την Παρασκευή 4/11 το ποσό που αντιστοιχεί σε εσάς (και την οικογένειά σας) σε έναν από τους εξής τραπεζικούς λογαριασμούς:

ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΙΒΑΝ: GR 97 017 160 1000 66 0110 250 1701
ALPHA – IBAN: GR 260 140 403 040 300 200 200 18 91
(Όνομα Δικαιούχου: Σιούλας Γεώργιος – Γραφείο Γενικού Τουρισμού)

ΜΗΝ παραλείψετε να γράψετε ως αιτιολόγηση το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ σας και το κείμενο «ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΣΤΙΑΣ ΙΤΑΛΙΑ».

Το αποδεικτικό μπορείτε να τα στείλετε στο email της Εστίας ([email protected]) και θα αναλάβουμε εμείς την επικοινωνία με το τουριστικό γραφείο.

Επίσης ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:

 • Στην περίπτωση που ο ανήλικος συνοδεύεται μόνο από ένα εκ των δύο γονέων/κηδεμόνων, θα πρέπει επιπροσθέτως να έχει μαζί του υπεύθυνη δήλωση του άλλου γονέα μέσω της οποίας αυτός επιτρέπει το ταξίδι. Η δήλωση αυτή θα πρέπει να είναι επικυρωμένη ως προς το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδιες ελληνικές αρχές (π.χ. ΚΕΠ, Αστυνομικό Τμήμα κλπ).
 • Στην περίπτωση που ο ανήλικος συνοδεύεται από ενήλικο που δεν είναι γονέας ή νόμιμος κηδεμόνας του, η υπεύθυνη δήλωση θα πρέπει να υπογράφεται και από τους δύο γονείς με την οποία θα επιτρέπουν στο εν λόγω πρόσωπο να συνοδεύσει το παιδί τους στο συγκεκριμένο ταξίδι. Αντίστοιχα, η δήλωση θα πρέπει να φέρει το γνήσιο της υπογραφής των δύο γονέων.

Μπορείτε να εκδώσετε υπεύθυνη δήλωση ψηφιακά υπογεγραμμένη μέσω του gov.gr.


Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ΜΕΡΑ: ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-ΕΝ ΠΛΩ

Αναχωρούμε από τα Ιωάννινα Παρασκευή βράδυ 21:00 και φτάνουμε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπου θα έχουμε χρόνο στο κατάστημα αφορολογήτων πριν επιβιβαστούμε στο πλοίο που θα αναχωρήσει στις 00:00 και θα μας μεταφέρει στο Μπάρι. Αφού τακτοποιηθούμε στις καμπίνες μπορούμε να απολαύσουμε τις ανέσεις του πλοίου, με τις καφετέριες, εστιατόρια, κ.λπ. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ΜΕΡΑ: ΜΠΑΡΙ

Άφιξη στο Μπαρι και ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε την πλούσια gluten free κουζίνα και τα αξιοθέατα της πανέμορφης πόλης της Νοτίου Ιταλίας.

Αξιοθέατα στο Μπάρι (επίσκεψη για όποιον επιθυμεί – επιλογή δική σας):

Το Castello Svevo είναι το κάστρο του Μπάρι, το οποίο χτίστηκε γύρω στο 1132 από τον νορμανδό βασιλιά Roger II και σήμερα χρησιμοποιείται για εκθέσεις.

Η Basilica di San Nicola ήταν μια από τις πρώτες νορμανδικές εκκλησίες της νότιας Ιταλίας και αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα αρχιτεκτονικής που συνδυάζει τη ρωμαϊκή αρχιτεκτονική, με αυτή της Απουλίας.

Ο Καθεδρικός Ναός του San Sabino, ένας ναός του 11ου αιώνα που χτίστηκε πάνω στην αυθεντική βυζαντινή εκκλησία και αποτελεί την πιο σημαντική εκκλησία του Μπάρι, παρ’ όλο που η φήμη της ωχριά πλάι στη Basilica di San Nicola. Εκεί θα βρείτε και το Museo del Succorpo della Cattedrale που αναφέραμε πιο πάνω.

Το Παλιό Μπάρι ή Μπαριβέκια είναι το μέρος όπου θα βολτάρετε για να δείτε από κοντά τον ατμοσφαιρικό αυτό «λαβύρινθο» των μικρών, στενών και άνισων μονοπατιών. Σε αυτή τη μικρή περιοχή θα βρείτε 40 εκκλησίες, ενώ πλέον έχουν ανοίξει και πολλά café και bar, παρ’ όλο που παλιότερα θεωρούνταν επικίνδυνο μέρος.

Το Palazzo del Sedile, ένα παλάτι που έχει μεταβληθεί πολλές φορές μέσα στα χρόνια. Αποτελούσε τα μεσαιωνικά κεντρικά του Συμβουλίου των Ευγενών του Μπάρι.

3η ΜΕΡΑ: ΜΠΑΡΙ-ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ-ΟΣΤΟΥΝΙ-ΜΠΑΡΙ

Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη κόσμημα το Αλμπέρομπελο. Η πόλη με τα Τρούλοι. Στην περιοχή της Απουλίας η λέξη trulli (τρούλοι) δεν σημαίνει ότι και στην ελληνική γλώσσα. Η λέξη προέρχεται από την λατινική turrula (μικρός πύργος) και αναφέρεται σε μεσαιωνικές πέτρινες κατασκευές με στρογγυλή περίμετρο και κάτασπρο χρώμα οι οποίες σκεπάζονται από μια λίθινη κωνική στέγη σε γκρι απόχρωση. Το ιστορικό κέντρο της πόλης Alberobello βρίσκεται στην λίστα των μνημείων της ΟΥΝΕΣΚΟ και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα στην Νότια Ιταλία. Θα έχουμε χρόνο να πάρουμε καταπληκτικές φωτογραφίες, να γευματίσουμε κάτι και θα κατευθυνθούμε προς το Μπάρι για διανυκτέρευση.

Ακολουθεί επίσκεψη στο Οστούνι, την παλιά πόλη που είναι χτισμένη στην κορυφή λόφου και διατηρεί ακόμη τα παλιά της τείχη. Το Οστούνι αναφέρεται συνήθως ως η «Λευκή Πόλη» (La Città Bianca) εξαιτίας των λευκών τειχών της και τα συνήθως βαμμένα λευκά κτίριά της. Μνημεία από μόνα τους, τα μεγαλύτερα κτίρια της πόλης είναι ο καθεδρικός ναός του Οστούνι και το επισκοπικό μέγαρο, μαζί με μια σειρά από παλάτσι τοπικών αριστοκρατικών οικογενειών. Ο καθεδρικός είναι ρωμανικού ρυθμού και χρονολογείται από τον 15ο αιώνα. Κατά την αρχαιότητα στην περιοχή ζούσαν οι Μεσσάπιοι, όμως η πόλη τους καταστράφηκε κατά τον Β΄ Καρχηδονιακό πόλεμο από τον Αννίβα και στη συνέχεια ξαναχτίστηκε από Έλληνες αποίκους, οι οποίοι τις έδωσαν το όνομα Αστυνέον, δηλαδή νέα πόλη. Μετά την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, κατακτήθηκε από τους Οστρογότθους, τους Λομβαρδούς, τους Σαρακηνούς και τους Νορμανδούς

4η ΜΕΡΑ : ΜΠΑΡΙ-ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πρωινό και ξεκινάμε για την τελευταία βόλτα μας στο Μπάρι.

Επιβίβαση στο πλοίο το απόγευμα τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση στις 19:30 για την Ηγουμενίτσα

Άφιξη νωρίς το πρωί στην Ηγουμενίτσα και επιστροφή στα Ιωαννινα στις 9:00.

 

Εκδρομή σε Μπάρι & Αλμπέρομπελο, Ιταλία
Facebook
YouTube