[wprm-recipe-snippet id=”418″]

Μελομακάρονα

<strong>Υλικά</strong>

  • 1 λίτρο ελαιόλαδο ελαφρύ
  • ½ ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
  • ½ ποτήρι νερού ζάχαρη
  • ½ ποτήρι νερού αλυσίβα
  • 1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
  • ½  κ.γ. κανέλα
  • ½  κ.γ. γαρύφαλλο
  • 2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι
  • 1600 γρ Φαρίνα Αγίου Γεωργίου

<strong>Για το πασπάλισμα</strong>

  • Καρύδια τριμμένα, γαρύφαλλο, κανέλα

<strong>Σιρόπι</strong>

  • 3 ποτήρια νερού ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερού νερό
  • 1 ποτήρι νερού μέλι
  1. Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι με την σόδα.

  2. Κοσκινίζουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι με τη σόδα, ανοίγουμε στο κέντρο ένα λάκκο και ρίχνουμε το μείγμα των υγρών και ζυμώνουμε ελαφρά να ενσωματωθούν.

  3. Πλάθουμε και ψήνουμε στους 170 – 175 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, ώσπου να ροδίσουν καλά.

  4. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά για 5 λεπτά. Βουτάμε προσεχτικά τα μελομακάρονα μόλις βγουν από το φούρνο στο καυτό σιρόπι και αφήνουμε να μείνουν όσο χρειαστεί για να απορροφήσουν.

    Αλλιώς περιχύνουμε με το σιρόπι μέσα στη λαμαρίνα όπου έχουμε τοποθετήσει δίπλα δίπλα τα μελομακάρονα, μετά από 5 λεπτά τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε όσο χρειαστεί.

  5. Αραδιάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με καρύδια τριμμένα ανακατεμένα με λίγη κανέλα και γαρύφαλλο.

Facebook
YouTube