ΔΙΧΡΩΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ (από Νίκη Μόσιαλου)
Υλικά
- 1 κούπα βούτυρο
- 2 βανίλιες
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 αυγό
- ½ κ.γλ. αλάτι
- 3 κούπες αλεύρι περίπου (Schar Β)
- Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
Ανακατέψτε σε ένα μπωλ το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπήστε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε το αυγό και ανακατέψτε. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας λίγο-λίγο το μείγμα του αλευριού. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά. Χωρίστε την ζύμη στα δύο και χρωματίστε την μισή με μερικές σταγόνες κόκκινο χρώμα. Πλάστε μικρά κορδόνια από κόκκινη και άσπρη ζύμη και τυλίξτε τα το ένα γύρω από το άλλο για να φτιάξετε τα δίχρωμα μπαστουνάκια. Τοποθετήστε τα μπαστουνάκια σε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνοι και ψήστε τα στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Αφού είναι έτοιμα αφήνουμε να κρυώσουν
Καλή επιτυχία!!!