Κουραμπιέδες
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ (από Χριστίνα Καλαμπόκη)

Υλικά

  • 2 κούπες βούτυρο
  • 3 βανίλιες (προτιμώ την φυσική βανίλια)
  • ½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 σφηνάκι λικέρ Amaretto ή κονιάκ
  • 2 κούπες (βάζω περισσότερα) αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 5 κούπες αλεύρι περίπου
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τις βανίλιες και το αλάτι. Χτυπάμε για 20 λεπτά το βούτυρο με την ζάχαρη να ασπρίσει. Προσθέτουμε τους κρόκους και το λικέρ και χτυπάμε για μερικά λεπτά ακόμη. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με τα αμύγδαλα.

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 20-35 λεπτά (ανάλογα το μέγεθος του κουραμπιέ). Μόλις βγουν από το φούρνο, τους βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη. Κοσκινίζουμε από πάνω μπόλικη άχνη να καλυφθούν εντελώς . Όταν κρυώσουν τους μεταφέρουμε σε πιατέλα.

Σε κουτί μπισκότων διατηρούνται ένα μήνα.

 

Καλή επιτυχία!!!

Facebook
YouTube